Hakukoneoptimointi

HakukoneoptimointiSEO, search engine optimization, on markkinoinnin tehokkuuden maksimointia, koska sillä pyritään tavoittamaan jo valmiiksi palveluista tai tuotteista kiinnostuneet potentiaaliset asiakkaat.

Löytyykö yrityksesi netistä?

Hakukoneoptimointi

Jos hyvä löydettävyys internetissä on yrityksellesi tärkeää, kannattaa panostaa kotisivujesi hakukoneoptimointiin. Se on saavutettuihin hyötyihin nähden todennäköisimmin erittäin kannattavaa. Hakukoneoptimointi on edullisimpia tapoja toteuttaa internetmarkkinointia, koska sen avulla saavutetaan yleensä pitkäkestoista näkyvyyttä.

Miksi hakukoneoptimointi sitten on niin hyödyllistä? Jos potentiaalinen asiakkaasi hakee internetistä hakukoneella tietoa oman alasi yrityksistä, hän todennäköisimmin tarttuu ensimmäisiin vaihtoehtoihin, jotka hän saa hakutuloksissa. Jos yrityksesi löytyy tärkeällä hakusanalla vaikkapa sivulta kymmenen, on todennäköistä ettei tämä etsijä koskaan löydä yritystäsi internetin kautta. Asiasi ovat hyvällä tolalla, jos olet hakutuloksissa ensimmäisellä sivulla,  ja erinomaisesti jos olet viiden ensimmäisen joukossa. Hakukoneoptimointi antaa hyvän pohjan liiketoimintasi näkyvyydelle ja kaikelle muullekin verkkomarkkinoinnille.

Kuinka hakukoneoptimointi tapahtuu?

  1. Kotisivuja.net ehdottaa, mille sanoille hakukoneoptimointi tehdään, asiakas voi luonnollisesti itse myös ehdottaa sanoja.
  2. Kotisivuja.net tarkistaa näiden hakusanojen suosion hakukoneilla ja ehdottaa tarvittaessa muutoksia optimoitavien sanojen listaan.
  3. Kotisivuja.net käy läpi asiakkaan kotisivut optimoitavien hakusanojen kannalta eli tekee selvityksen, millaisilla toimenpiteillä sivustoa voisi parantaa.
  4. Asiakas saa optimointi-ohjeet kirjallisesti. Ohjeissa asiakkaalle neuvotaan yksityiskohtaisesti muutokset, jotka sivulle tulisi tehdä.
  5. Asiakas tekee tai teettää muutokset sivustolleen.
  6. Asiakkaan niin halutessa hakukoneoptimoinnin vaikutuksia seurataan hakukoneilla, ja tarvittaessa myös kavijäseurannalla esimerkiksi kuukausittain. Kävijäseurannalla saadaan tietoa, miten ja mistä kävijät sivustolle tulevat.
  7. Hakukoneseurannan ja kävijäseurannan perusteella kotisivuille voidaan tehdä edelleen muutoksia.