AVUSTAJATOIMINTA

 

Avustajatoiminnan tavoite pähkinänkuoressa on työllistää työttömäksi jääneitä henkilöitä ikäihmisten avuksi ja tueksi. Vuodesta 2000 saakka avustajatoiminnalla on ollut kunniatehtävä olla avustamassa sotiemme invalideja, veteraaneja, heidän puolisoitaan ja lottia, mutta asiakaskunnan vähentyessä olemme pystyneet laajentamaan toimintaamme myös muiden ikäihmisten avuksi.

Avustajatoiminta tekee upeaa työtään lähes koko Keski-Suomen alueella. Tällä hetkellä toimintaa tuotetaan Jyväskylässä, Muuramessa, Jämsässä, Uuraisilla, Äänekoskella, Toivakassa, Joutsassa ja Keuruulla. Tarjoamme asiakkaillemme kiireetöntä, laadukasta ja yksilöllistä palvelua. Palvelun sisältö voi koostua esimerkiksi kodin ylläpitosiivouksesta, asiointiavusta, ulkoiluavusta, keskustelusta tai toimintakykyä ylläpitävistä voimistelutuokioista. Vuonna 2019 avustajatoiminta toteutti pilotin Jyväskylän kaupungin kanssa, ja tulokset osoittivat että avustajatoiminnasta on hyötyä myös silloin kun asiakas tarvitsee esimerkiksi rohkeutta ulkoiluun, kannustusta voimisteluohjelman toteuttamiseen, apua yksinäisyyteen tai alakuloiseen mieleen.

Avustajatoiminnan pilotin loppuraportti

Avustajiltamme emme edellytä koulutusta tehtävään, vaan heidät perehdytetään ja heitä koulutetaan koko työsuhteensa ajan. Avustajia palkatessa kiinnitämme erityistä huomiota avustajien motivaatioon ja halukkuuteen auttaa ikäihmisiä.

Avustajatoiminnan tuntihinta on 20 euroa/ tunti. Veteraanien, sotainvalidien, heidän puolisoiden ja lottien hinta määräytyy eritavalla, joten hintaa kannattaa kysyä tarkemmin! Avustajien käynnit ovat kotitalousvähennyskelpoisia.

Katso tästä avustajatoiminnan ESITE 2020

 

Lisätietoa:
Sotainvalidien Avustajatoiminta, ammatillisen koulutuksen kautta mahdollisuus työelämään – hanke
Keski-Suomen Sairaskotisäätiö

Projektipäällikkö Erja Mastokangas 050 – 4314043
erja.mastokangas@siskoti.fi

Projektiohjaaja Eeva heino 050 – 3026171
eeva.heino@siskoti.fi

http://www.avustajatoiminta.fi/