Avustajatoimintamme on päättynyt

Keski-Suomen Sairaskotisäätiö hallinnoi avustajatoimintaa vuodesta 2001 lähtien. Sairaskodin oma asiakaskunta on pienentynyt voimakkaasti sotainvalidien ja veteraanien vähentyessä ja Sairaskodin perustehtävä päättyy lähivuosina. Siksi myös avustajahankkeen hallinnointi Sairaskodilla päättyi työvoimapoliittisen hankkeen päätyttyä 31.12.2021.

Säätiön hankkeen päättyessä valmistelimme ja pyrimme edesauttamaan uuden hankkeen käynnistämistä ja siten avustajatoiminnan jatkumista toisen toimijan toimesta. Valitettavasti arvio uuden hankkeen ja siinä suunnitellun toiminnan luonteesta ei mahdollista työvoimapoliittisen avustuksen hakemista suunnitellulle hankkeelle. Tästä johtuen avustajatoiminnalle ei löytynyt jatkajaa sellaisena kuin sitä suunniteltiin vuodelle 2022.

Toivomme, että korvaavaa palvelutarjontaa asiakkaillemme löytyisi mahdollisimman pian ja että työllistämis- ja koulutustoiminta voisi jatkua menestyksellisesti Jyväskylässä ja muualla Keski-Suomessa.

Kiitämme lämpimästi kaikkia asiakkaitamme, työntekijöitämme ja yhteistyökumppaneitamme kuluneista vuosista. Oli etuoikeus tehdä yhteistyötä kanssanne!

Ystävällisin terveisin

Erja Mastokangas
Projektipäällikkö

Eino Nissinen
Toimitusjohtaja

Keski-Suomen Sairaskotisäätiö
Sotainvalidien Sairaskoti

Vierailuohje 27.4.21

Koronatapausten ilmaantuvuus on Keski-Suomen alueella pudonnut nopeasti. Jyväskylän kaupungin ikääntyneiden palveluissa on muutettu vierailukäytänteitä, ja myös Sairaskoti muuttaa käytänteitään Jyväskylän kaupungin linjauksia noudatellen.
Sairaskodilla tapahtuvien vierailujen tai vierailijoiden määrää ei toistaiseksi rajoiteta. Vierailut ovat jatkossa mahdollisia potilaiden omissa huoneissa. Vierailut on mahdollista järjestää entiseen tapaan myös ulkona tai kolmannen kerroksen tiloissa, missä tapauksessa pyydämme teitä olemaan viimeistään vierailua edellisenä päivänä yhteydessä henkilökuntaan (puh. 014-690633). Myöskään ulkopuolisten palveluntuottajien käyntejä yksikössämme ei rajoiteta.
Vierailulle saa tulla vain terveenä ja oireettomana. Vierailijat huolehtivat käsihygieniasta ja käyttävät tapaamisen ajan kirurgista suunenäsuojusta, jonka saa talon puolesta. Henkilökunta opastaa ja auttaa vierailijoita käsihygienian toteuttamisessa sekä suojainten käytössä, jos se on tarpeen. Vierailujen aikana kehotetaan pitämään 1-2 metrin turvaväli asukkaisiin ja henkilökuntaan. Myös turhaa liikuskelua yhteisissä tiloissa tulee välttää.
Tervetuloa vierailulle!
Matias Lahti, ylilääkäri

Valteri Onerva koululaiset lahjoitti villasukkia

Sairaskodin asukkaat saivat mieluisan ja lämpimän lahjan ennen Joulua.

Valteri Onerva -koulun 9-luokkalaiset lahjoittivat itse kutomiaan villasukkia

Sairaskodin asukkaille.

Lämmin kiitos reippaille 9-luokkalaisille koko Sairaskodin puolesta!

Asukkaidemme hyvä mieli siirtyköön teidänkin Jouluunne!

Hyvää Joulua ja opiskeluintoa peruskoulun loppusuoralle.

KIITOS

Sairaskodin väki

Asumis- ja paikkajärjestelyt

Sairaskodin asukas- ja kuntoutujamäärät ovat pienentyneet pikkuhiljaa sotasidonnaisten asiakkuuksien määrän vähenemisen myötä. Alunperin 60-paikkaisen Sairaskodin toiminta on jo vuosia mahtunut kahdelle osastolle, joiden paikkamäärä on yhteensä 40.

Ennustimme, että vielä tämän vuoden puolella olisimme tilanteessa, jossa niin asukkaat kuin kuntoutujatkin mahtuisivat yhteen kerrokseen ja olemme valmistelleet toimenpiteitä tähän liittyen. Kuluvana vuonna talon asukkaiden määrä ei kuitenkaan ole laskenut samassa suhteessa kuin aiempina vuosina. Kun tähän yhdistetään sairaansijoihimme kohdistunut ennakoimaton kysyntä talon ulkopuolelta, olemme tilanteessa, jossa yhteen kerrokseen siirtyminen ei olekaan ajankohtaista.

Toimintojemme sijoittuminen yhdelle osastolle on edelleen näköpiirissä, mutta sen aika ei ole vielä eikä tarkkaa päivämäärää ole tiedossa. Asumisjärjestelyt jatkuvat siis asukkaiden näkökulmasta toistaiseksi ennallaan.

Pyörätuolilahjoitus Pro-Hewalta

Sotainvalidien Sairaskoti sai mieluisan ja tarpeellisen lahjoituksen.

Pro-Hewa Ab lahjoitti kaksi pyörätuolia Sairaskodin käyttöön.

Tuolit ovat raikkaan värisiä ja tuovat käyttäjilleen iloa liikkumisen helpottuessa.

Sotiemme veteraanit ja Sairaskoti kiittää Pro-Hewaa lahjoituksesta!

SAIRASKODIN LOUNASPÖYTÄ AVOINNA KAIKILLE

Sairaskodin kotiruokaa tarjoava lounaspöytä on avoinna kaikille.

Lounaan hinta on vain 7,90€

Lounasta voi tulla nauttimaan joka päivä klo 11.00 – 12.30.

Ruokalistan voi tarkistaa kohdasta ateriapalvelut

Myös aterinvuokraus toimii keittiömme kautta.

Sotainvalidien laitoshoidon raja alenee 1.1.19

Sotilasvammalaki muuttuu 1.1.2019 alkaen siten, että sotiemme 1939 – 1945 johdosta vammautuneet tai sairastuneet pääsevät Valtiokonttorin korvaamaan laitoshoitoon, jos heidän haitta-asteensa on 10% tai enemmän.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Sairaskotiimme voi hakeutua Valtiokonttorin maksamaan asumiseen vähintään 10% sotainvalidit. Sairaskodin neuvontapalvelu voi avustaa tarvittaessa hakemuksissa sekä käytännön asioissa.

Laskutusosoiteemme on muuttunut 1.1.2018

Keski-Suomen Sairaskotisäätiön laskutusosoitteet

Verkkolaskutusosoite

Keski-Suomen Sairaskotisäätiö (Y-tunnus 0668254-0)
Verkkolaskuosoite 003706682540
OVT-tunnus 003706682540
Operaattori Opus Capita Group oy – Itella

Paperiset laskut

Keski-Suomen Sairaskotisäätiö (OpusCapita skannauspalvelu)
PL 39844
00021 LASKUTUS

Jotta skannauspalvelu voi kohdistaa laskunne, tulee tämä laskutusosoite tulostaa myös itse laskuun, eikä pelkästään kirjekuoreen.
Tähän laskutusosoitteeseen ei tule lähettää muuta materiaalia kuin laskuja, eli esimerkiksi tiedotusten ja markkinointimateriaalin postiosoite pysyy ennallaan.

Sähköpostiskannauksen osoite:

KeskiSuomenSairaskotisaatio.FI.P.116698-2@docinbound.com

HUOM! Tähän sähköpostiosoitteeseen voi lähettää VAIN LASKUJA.

F-musiikki lahjoitti kitaran Sairaskodille

F-musiikki on suomalainen soitin- ja musiikkiliike, joka Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi lahjoitti akustisen kitaran Sotainvalidien Sairaskodille veteraanien sekä kaikkien muidenkin asiakkaiden viihtyvyyden lisäämiseksi.
Sairaskoti kiittää suuresti F-musiikkia lahjoituksen johdosta!
Sointuisaa Uutta Vuotta!