Vierailuohjeet 29.9.2020

Sairaskodilla noudatetaan toistaiseksi aiempaa tiukempia vierailukäytänteitä koronatilanteen alueellisen heikentymisen vuoksi. Vierailut toteutetaan ala-aulassa tai ruokalan päässä olevassa ns. kabinetissa, joka on suljettavissa paljeovilla. Vierailu voi tapahtua myös ulkoilun merkeissä. Talon ulkopuolisten fysioterapeuttien, jalkahoitajien ja henkilökohtaisten avustajien käynnit osastolla ovat niin ikään tauolla. Osastoilla vierailut ovat mahdollisia vain poikkeustapauksissa (saattohoito), ja niihin tarvitaan ylilääkärin lupa. Sairaana tulo on kielletty.

Vierailuista tulee sopia etukäteen soittamalla numeroon 014-690633 (2. kerros) tai 014-690640 (3. kerros). Jos vierailusta ei ole sovittu etukäteen, asukkaan siirtoa vierailutiloihin voi joutua odottamaan.

Vierailut rajoitetaan kahteen kertaan viikossa asukasta/kuntoutujaa kohden, joten omaisia kehotetaan tarvittaessa sopimaan keskenään käyntien keskittämisestä. Omaisia voi tulla vierailulle korkeintaan kolme henkilöä kerrallaan. Vierailuilla ei ole aikarajoitusta. Kaikissa tapaamisissa huolehditaan hyvästä käsihygieniasta, ja vieraita kehotetaan käyttämään hengityssuojainta ja kertakäyttökäsineitä, jotka annetaan Sairaskodilta. Lähikontaktia (halaaminen, kättely, koskettelu) suositellaan edelleen välttämään. Suositeltava turvaväli on 1,5 metriä. Pyörätuolia voi kuitenkin työntää.

On valitettavaa, että vierailuja joudutaan rajoittamaan. Syyskuun jälkipuoliskon aikana Keski-Suomessa on tilastoitu maan eniten koronatartuntoja väkilukuun suhteutettuna, ja velvollisuutemme on suojella talon asukkaita tartunnoilta. Koska asukkaiden ja heidän läheistensä tapaamiset ovat kuitenkin tärkeitä molemmille osapuolille, pyrimme kaikin keinoin tukemaan niiden järjestämistä. Puramme rajoitteita sitä mukaa kuin tautitilanteen helpottuminen tarjoaa siihen mahdollisuuden. Toivomme omaisilta joustavuutta ja ymmärrystä tilanteessa – toimimme potilaiden parhaaksi.

Yst. terv.

Matias Lahti

Ylilääkäri

Pyörätuolilahjoitus Pro-Hewalta

Sotainvalidien Sairaskoti sai mieluisan ja tarpeellisen lahjoituksen.

Pro-Hewa ab lahjoitti kaksi pyörätuolia Sairaskodin käyttöön.

Tuolit ovat raikkaan värisiä ja tuovat käyttäjilleen iloa liikkumisen helpottuessa.

Sotiemme veteraanit ja Sairaskoti kiittää Pro-Hewaa lahjoituksesta!

Anne siirtyy eläkepäiviä viettämään

Palveluohjaaja Anne Murtolahti jää eläkkeelle Sairaskodilta. Hän on ollut työssä Sairaskodilla sen perustamisesta lähtien, eli 32 vuotta. Anne aloitti sairaanhoitajana hoitotyössä, josta siirtyi sotainvalidien neuvontapalvelun tehtäviin v 1997. Viimeiset kolme vuotta Anne on työskennellyt palveluohjaajana, johon on kuulunut myös asiakasjonon hoito ja potilasasiamiehen tehtävät.

Sairaskoti ja sen toiminta on muuttunut paljon. Sotilasvammalaki ja sen  muutokset ovat ohjanneet Sairaskodin asiakkuuksia, mutta talon perusajatus – asiakkaan yksilöllinen kohtaaminen ja kuuleminen on säilynyt, toteaa Anne.
– Olen viihtynyt Sairaskodissa hyvin ja pitänyt työstäni. Pitkäaikaiset asiakassuhteet ovat olleet palkitsevia ja työ on ollut merkityksellistä. Erityisesti olen pitänyt kotikäynneistä neuvontapalvelutyössä.
– Jään kaipaamaan työkavereita sekä asiakkaita ja heidän omaisiaan, joista osa on tullut hyvin läheisiksi.
– Toivon työkavereille jaksamista tärkeässä työssä ja kaikkea hyvää Sairaskodin tulevaisuuteen. Asiakkaille lämmin kiitos kaikista elämän kokemuksista ja tarinoista, joita jaoitte kanssani. Kiitän sotiemme veteraaneja uhrauksista, joiden ansiosta saamme itsenäisessä Suomessa asua. Koen olevani etuoikeutettu, että olen saanut tehdä juuri tätä työtä.

Anne

SAIRASKODIN LOUNASPÖYTÄ AVOINNA KAIKILLE

Sairaskodin kotiruokaa tarjoava lounaspöytä on avoinna kaikille.

Lounaan hinta on vain 7,90€

Lounasta voi tulla nauttimaan joka päivä klo 11.00 – 12.30.

Ruokalistan voi tarkistaa kohdasta ateriapalvelut

Myös aterinvuokraus toimii keittiömme kautta.

Sotainvalidien laitoshoidon raja alenee 1.1.19

Sotilasvammalaki muuttuu 1.1.2019 alkaen siten, että sotiemme 1939-1945 johdosta vammautuneet tai sairastuneet pääsevät Valtiokonttorin korvaamaan laitoshoitoon, jos heidän haitta-asteensa on 10% tai enemmän.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Sairaskotiimme voi hakeutua Valtiokonttorin maksamaan asumiseen vähintään 10% sotainvalidit. Sairaskodin neuvontapalvelu voi avustaa tarvittaessa hakemuksissa sekä käytännön asioissa.

Laskutusosoiteemme on muuttunut 1.1.2018

Keski-Suomen Sairaskotisäätiön laskutusosoitteet

Verkkolaskutusosoite

Keski-Suomen Sairaskotisäätiö (Y-tunnus 0668254-0)
Verkkolaskuosoite 003706682540
OVT-tunnus 003706682540
Operaattori Opus Capita Group oy – Itella

Paperiset laskut

Keski-Suomen Sairaskotisäätiö (OpusCapita skannauspalvelu)
PL 39844
00021 LASKUTUS

Jotta skannauspalvelu voi kohdistaa laskunne, tulee tämä laskutusosoite tulostaa myös itse laskuun, eikä pelkästään kirjekuoreen.
Tähän laskutusosoitteeseen ei tule lähettää muuta materiaalia kuin laskuja, eli esimerkiksi tiedotusten ja markkinointimateriaalin postiosoite pysyy ennallaan.

Sähköpostiskannauksen osoite:

KeskiSuomenSairaskotisaatio.FI.P.116698-2@docinbound.com

HUOM! Tähän sähköpostiosoitteeseen voi lähettää VAIN LASKUJA.

F-musiikki lahjoitti kitaran Sairaskodille

F-musiikki on suomalainen soitin- ja musiikkiliike, joka Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi lahjoitti akustisen kitaran Sotainvalidien Sairaskodille veteraanien sekä kaikkien muidenkin asiakkaiden viihtyvyyden lisäämiseksi.
Sairaskoti kiittää suuresti F-musiikkia lahjoituksen johdosta!
Sointuisaa Uutta Vuotta!

Sairaskodilla juhlittiin 100-vuotiaita

Sotainvalidien Sairaskoti Jyväskylässä juhlisti 100 vuotta täyttäviä asiakkaitaan torstaina 23.3. Suomen 100 vuotisjuhlan teemaan liittyneeseen tilaisuuteen kutsuttiin yhteensä seitsämän Sairaskodin asiakasta, jotka ovat syntyneet vuonna 1917. Paikalla juhlimassa olivat Toivo Mehto, Helena Era, Elli Pöyhönen, Sylvi Saukko, Erkki Pitkänen ja Pentti Korvenpää. Sotainvalidi Martti Puranen oli estynyt saapumasta. Yhteensä juhlaan osallistui yli 70 henkeä.
Juhla oli arvokas ja lämminhenkinen. Tilaisuuteen sopivasta koskettavasta musiikista vastasivat Viivi Porkka ja Nea Lilja sekä Konneveden reserviläisten kuoro johtajanaan Ulla Mehto-Hämäläinen. Sairaskoti lahjoitti jokaiselle 100 vuotta täyttävälle kutsutulle lämpimän fleecetakin Suomi-100 sekä Sairaskodin logoilla.
Lisäksi juhlassa muistettiin Sairaskodin ammattitaitoista henkilökuntaa.
Sosiaalityöntekijä Päivi Mäkinen palkittiin Sotainvalidien Veljesliiton suurella ansiomerkillä.
Lisäksi Sotainvalidien Veljesliiton kultaisella ansiomerkillä palkittiin kuusi työntekijää ja hopeisella 27 työntekijää.
Sairaskodin johtajaylilääkäri Jouni Kaleva palautti juhlaväelle mieleen sen, kuinka kunnioitettavan ja arvokkaan iän saavuttaneet kutsuvieraat ovat nähneet Suomen itsenäistymisen ajan alusta asti. Sairaskoti on ollut heille monelle mieluisa ja turvallinen kuntoutus- ja hoitopaikka. Sairaskodin henkilökunta sai myös kiitosta osaavasta ja arvokkaasta työstään sotainvalidien sekä muun vanhusväen hoitamisessa.