Anne siirtyy eläkepäiviä viettämään

Palveluohjaaja Anne Murtolahti jää eläkkeelle Sairaskodilta. Hän on ollut työssä Sairaskodilla sen perustamisesta lähtien, eli 32 vuotta. Anne aloitti sairaanhoitajana hoitotyössä, josta siirtyi sotainvalidien neuvontapalvelun tehtäviin v 1997. Viimeiset kolme vuotta Anne on työskennellyt palveluohjaajana, johon on kuulunut myös asiakasjonon hoito ja potilasasiamiehen tehtävät.

Sairaskoti ja sen toiminta on muuttunut paljon. Sotilasvammalaki ja sen  muutokset ovat ohjanneet Sairaskodin asiakkuuksia, mutta talon perusajatus – asiakkaan yksilöllinen kohtaaminen ja kuuleminen on säilynyt, toteaa Anne.
– Olen viihtynyt Sairaskodissa hyvin ja pitänyt työstäni. Pitkäaikaiset asiakassuhteet ovat olleet palkitsevia ja työ on ollut merkityksellistä. Erityisesti olen pitänyt kotikäynneistä neuvontapalvelutyössä.
– Jään kaipaamaan työkavereita sekä asiakkaita ja heidän omaisiaan, joista osa on tullut hyvin läheisiksi.
– Toivon työkavereille jaksamista tärkeässä työssä ja kaikkea hyvää Sairaskodin tulevaisuuteen. Asiakkaille lämmin kiitos kaikista elämän kokemuksista ja tarinoista, joita jaoitte kanssani. Kiitän sotiemme veteraaneja uhrauksista, joiden ansiosta saamme itsenäisessä Suomessa asua. Koen olevani etuoikeutettu, että olen saanut tehdä juuri tätä työtä.

Anne

Vierailuohjeet

Sotainvalidien Sairaskoti tarkentaa vierailukäytäntöjään 1.7.2020 alkaen.

Kesän ajan vierailut toteutetaan ensisijaisesti ulkoilmassa. Tapaamisten aikana suositellaan käyttämään edelleen hengityssuojainta, joka annetaan Sairaskodilta. Kaikissa tapaamisissa huolehditaan hyvästä käsihygieniasta. Lähikontaktia suositellaan edelleen välttämään, mutta esimerkiksi pyörätuolia voi ulkoilmassa omainen tai läheinen työntää.

Jos asukkaan vointi tai sää on sellainen, ettei tapaaminen ulkoilmassa onnistu, omaiset pääsevät vierailemaan Sairaskodin sisätiloissa. Tapaamiset toteutetaan asukkaiden voinnin mukaan joko omissa huoneissa tai ala-aulassa. Tarpeetonta kulkemista yleisissä tiloissa pyritään välttämään. Sisätiloissa kiinnitetään erityistä huomiota käsihygieniaan ja vierailijalle annetaan Sairaskodilta hengityssuojain, jota suositellaan käyttämään sisätiloissa koko vierailun ajan. Sairaskodilla sallitaan myös henkilökohtaisten avustajien ja fysioterapeuttien vierailut. Joukkotapaamisia, kuten isoja syntymäpäiväjuhlia ei tiloissa edelleenkään järjestetä.

Vierailuista tulee sopia henkilökunnan kanssa etukäteen, jotta henkilökunta osaa ottaa vieraat vastaan ja antaa tarvittaessa suojavarusteet käyttöön.

On muistettava, että vierailuille ei missään tilanteessa saa tulla sairaana, jottei asumisyksiköiden asukkaita tai osastojen potilaita altisteta tartunnoille. 

 

SAIRASKODIN LOUNASPÖYTÄ AVOINNA KAIKILLE

Sairaskodin kotiruokaa tarjoava lounaspöytä on avoinna kaikille.

Lounaan hinta on vain 7,90€

Lounasta voi tulla nauttimaan joka päivä klo 11.00 – 12.30.

Ruokalistan voi tarkistaa kohdasta ateriapalvelut

Myös aterinvuokraus toimii keittiömme kautta.

Sotainvalidien laitoshoidon raja alenee 1.1.19

Sotilasvammalaki muuttuu 1.1.2019 alkaen siten, että sotiemme 1939-1945 johdosta vammautuneet tai sairastuneet pääsevät Valtiokonttorin korvaamaan laitoshoitoon, jos heidän haitta-asteensa on 10% tai enemmän.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Sairaskotiimme voi hakeutua Valtiokonttorin maksamaan asumiseen vähintään 10% sotainvalidit. Sairaskodin neuvontapalvelu voi avustaa tarvittaessa hakemuksissa sekä käytännön asioissa.

Laskutusosoiteemme on muuttunut 1.1.2018

Keski-Suomen Sairaskotisäätiön laskutusosoitteet

Verkkolaskutusosoite

Keski-Suomen Sairaskotisäätiö (Y-tunnus 0668254-0)
Verkkolaskuosoite 003706682540
OVT-tunnus 003706682540
Operaattori Opus Capita Group oy – Itella

Paperiset laskut

Keski-Suomen Sairaskotisäätiö (OpusCapita skannauspalvelu)
PL 39844
00021 LASKUTUS

Jotta skannauspalvelu voi kohdistaa laskunne, tulee tämä laskutusosoite tulostaa myös itse laskuun, eikä pelkästään kirjekuoreen.
Tähän laskutusosoitteeseen ei tule lähettää muuta materiaalia kuin laskuja, eli esimerkiksi tiedotusten ja markkinointimateriaalin postiosoite pysyy ennallaan.

Sähköpostiskannauksen osoite:

KeskiSuomenSairaskotisaatio.FI.P.116698-2@docinbound.com

HUOM! Tähän sähköpostiosoitteeseen voi lähettää VAIN LASKUJA.

F-musiikki lahjoitti kitaran Sairaskodille

F-musiikki on suomalainen soitin- ja musiikkiliike, joka Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi lahjoitti akustisen kitaran Sotainvalidien Sairaskodille veteraanien sekä kaikkien muidenkin asiakkaiden viihtyvyyden lisäämiseksi.
Sairaskoti kiittää suuresti F-musiikkia lahjoituksen johdosta!
Sointuisaa Uutta Vuotta!

Sairaskodilla juhlittiin 100-vuotiaita

Sotainvalidien Sairaskoti Jyväskylässä juhlisti 100 vuotta täyttäviä asiakkaitaan torstaina 23.3. Suomen 100 vuotisjuhlan teemaan liittyneeseen tilaisuuteen kutsuttiin yhteensä seitsämän Sairaskodin asiakasta, jotka ovat syntyneet vuonna 1917. Paikalla juhlimassa olivat Toivo Mehto, Helena Era, Elli Pöyhönen, Sylvi Saukko, Erkki Pitkänen ja Pentti Korvenpää. Sotainvalidi Martti Puranen oli estynyt saapumasta. Yhteensä juhlaan osallistui yli 70 henkeä.
Juhla oli arvokas ja lämminhenkinen. Tilaisuuteen sopivasta koskettavasta musiikista vastasivat Viivi Porkka ja Nea Lilja sekä Konneveden reserviläisten kuoro johtajanaan Ulla Mehto-Hämäläinen. Sairaskoti lahjoitti jokaiselle 100 vuotta täyttävälle kutsutulle lämpimän fleecetakin Suomi-100 sekä Sairaskodin logoilla.
Lisäksi juhlassa muistettiin Sairaskodin ammattitaitoista henkilökuntaa.
Sosiaalityöntekijä Päivi Mäkinen palkittiin Sotainvalidien Veljesliiton suurella ansiomerkillä.
Lisäksi Sotainvalidien Veljesliiton kultaisella ansiomerkillä palkittiin kuusi työntekijää ja hopeisella 27 työntekijää.
Sairaskodin johtajaylilääkäri Jouni Kaleva palautti juhlaväelle mieleen sen, kuinka kunnioitettavan ja arvokkaan iän saavuttaneet kutsuvieraat ovat nähneet Suomen itsenäistymisen ajan alusta asti. Sairaskoti on ollut heille monelle mieluisa ja turvallinen kuntoutus- ja hoitopaikka. Sairaskodin henkilökunta sai myös kiitosta osaavasta ja arvokkaasta työstään sotainvalidien sekä muun vanhusväen hoitamisessa.

Helo lahjoitti kiukaat sotainvalideille

Helo lahjoitti Suomen 100-vuotiaan taipaleen juhlistamiseksi uudet kiukaat Sotainvalidien Sairaskotiin Jyväskylässä. Itsekin melkein 100-vuotias Helo valmistaa yhä tänäkin päivänä kaikki kiukaansa Suomessa. Helon aluemyyntipäällikkö Tuija Reilimo sekä markkinointikoordinaattori Irmeli Koivu kävivät tapaamassa johtajaylilääkäri Jouni Kalevaa ja luovuttamassa kiukaat. Kiukaiden luovutustilaisuuden yhteydessä he saivat mahdollisuuden haastatella kahta sairaskodissa asuvaa sotainvalidia.

Kuten Helokin, 92-vuotias Kauko Ijäs on kotoisin Viipurista. Kauko kertoi meille pitävänsä kovasti saunomisesta ja olevansa iloinen sairaskodissa olevasta mahdollisuudesta saunoa. Hän myös kertoi meille saunomisesta sota-aikana: ”Kun ei oltu vielä etulinjassa, päästiin kyllä vielä saunomaan, mutta sitten kun mentiin etulinjaan ei siellä ollut saunoja.” Sota-ajan saunomisesta keskustelu johdatti Kaukon puheen myös rakkaaseen kotikaupunkiinsa: ”Meiltä vietiin sodassa Viipuri, ette tiedä miten hieno ja arvokas kaupunki meni. Ihmisiltä meni kauniit kodit ja kymmeniä tuhansia suomalaisia kaatui. Kova hinta maksettiin, mutta ollaan itsenäisessä valtiossa ja ollaan suomalaisia. Mutta ei meitä surulla ruokita, vaan se on ilo joka elättelee. Minulla on karjalainen luonne ja se on luonteen mukaista.”

Helon kanssa samana vuonna 1919 syntynyt Otto Perä kertoi myös pitävänsä saunomisesta: ”Kyllä saunassa on hyvä olla! Kun saunasta tulee, on virkeämpi olo. Olin itse palveluksessa Karjalankannaksella ja kyllä sielläkin joskus ehdittiin saunoa. Oltiin korsussa ja siellä oli sellainen korsusauna.”

Otto kertoi myös rakentaneensa itse oman saunansa aikanaan järven rannalle. Tuo sauna oli perinteinen puusauna, ja Otto olikin iloinen uusista Helon toimittamista BWT-kiukaista, joiden saunakokemus on lähempänä perinteistä puusaunaa, vaikka kyseessä onkin sähkökiuas.