Vierailuohje 27.4.21

Koronatapausten ilmaantuvuus on Keski-Suomen alueella pudonnut nopeasti. Jyväskylän kaupungin ikääntyneiden palveluissa on muutettu vierailukäytänteitä, ja myös Sairaskoti muuttaa käytänteitään Jyväskylän kaupungin linjauksia noudatellen.
Sairaskodilla tapahtuvien vierailujen tai vierailijoiden määrää ei toistaiseksi rajoiteta. Vierailut ovat jatkossa mahdollisia potilaiden omissa huoneissa. Vierailut on mahdollista järjestää entiseen tapaan myös ulkona tai kolmannen kerroksen tiloissa, missä tapauksessa pyydämme teitä olemaan viimeistään vierailua edellisenä päivänä yhteydessä henkilökuntaan (puh. 014-690633). Myöskään ulkopuolisten palveluntuottajien käyntejä yksikössämme ei rajoiteta.
Vierailulle saa tulla vain terveenä ja oireettomana. Vierailijat huolehtivat käsihygieniasta ja käyttävät tapaamisen ajan kirurgista suunenäsuojusta, jonka saa talon puolesta. Henkilökunta opastaa ja auttaa vierailijoita käsihygienian toteuttamisessa sekä suojainten käytössä, jos se on tarpeen. Vierailujen aikana kehotetaan pitämään 1-2 metrin turvaväli asukkaisiin ja henkilökuntaan. Myös turhaa liikuskelua yhteisissä tiloissa tulee välttää.
Tervetuloa vierailulle!
Matias Lahti, ylilääkäri