Vierailuohjeet

Koronatilanteen vuoksi Sotainvalidien Sairaskodilla on rajoitettu vierailuja Sosiaali- ja Terveysministeriön sekä Jyväskylän kaupungin ohjeistuksien mukaisesti. Monet vanhukset ja heidän omaisensa ovat kokeneet vierailurajoitukset raskaina. Epidemiatilanne on tällä hetkellä rauhallinen, ja kansallisia linjauksia seuraten olemme pohtineet, miten vierailuja voitaisiin alkaa toteuttaa turvallisesti.

13.5.2020 lähtien Sotainvalidien Sairaskodin ulkotiloissa voidaan jälleen toteuttaa talon asukkaiden ja heidän omaistensa välisiä tapaamisia. Tapaamiset toteutetaan etu- tai sisäpihalla. Mikäli asukasta ei voida viedä ulos, tapaaminen voidaan järjestää Sairaskodin takkahuoneen parvekkeella siten, että asukas on sisätiloissa ja häntä tapaamaan tulevat henkilöt ovat ikkunan takana parvekkeella. Kommunikointi tapahtuu tällöin avattavissa olevan tuuletusikkunan kautta.

Vierailuista sovitaan etukäteen soittamalla Sairaskodille (osasto 2 puh. 014 690630, osasto 3 puh. 014 690640). Koska vierailut sitovat työntekijän työpanoksen koko vierailun ajaksi, on vierailujen kesto rajoitettu enintään puoleen tuntiin. Vierailijoiden määrä on korkeintaan kaksi henkilöä kerrallaan.

Sairaskoti on saanut lahjoituksena tabletit, joiden välityksellä on mahdollista olla videopuhelinyhteydessä talon asukkaisiin. Myös videopuhelutapaamiset sovitaan etukäteen soittamalla Sairaskodille (numerot yllä).

Terveyden ja turvallisuuden varmistamiseksi tapaamisissa on huomioitava seuraavat seikat:

– Vierailijoiden tulee noudattaa Sairaskodin henkilökunnan antamia ohjeita

– Kaikkien tapaamisessa läsnä olevien tulee olla terveitä, eikä tapaamiseen voi osallistua flunssaisena

– Kukaan tapaamisessa läsnä olevista ei ole saanut 14 vrk:n sisällä ennen tapaamista altistua tiettävästi koronalle tai tulla ulkomailta Suomeen

– Tapaamisissa on noudatettava 1,5 m turvaetäisyyttä

– Vierailijoiden on käytettävä maskeja, jotka Sairaskodin työntekijä antaa heille tapaamisen aluksi

Toivotamme omaiset lämpimästi tervetulleiksi ulkovierailuille!

JKL 12.5.2020

Matias Lahti, ylilääkäri